Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 60 dkg
masło 2 łyżki
seler 1/2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
posiekana pietruszka 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka 1/2 sztuki
oliwa 1 łyżka
śmietana 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Zagotować litr, wody. Posolić. Dodać pokrojoną pietruszkę i seler, posiekaną cebulę podsmażyć na maśle, dodać do gotujących się warzyw. Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do zupy. Gotowac do miękkości, potem przetrzeć przez sito. DOprawić. Zabielić śmietaną, dodac zieleninę. Z bułki przygotowac grzanki. Wsypać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 16.09.2011 18:20
smaczna
Dorota59 02.02.2011 00:01
oj nie skorzystam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak