Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwas chlebowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb żytni 200 g
rodzynki 30 g
cukier 1 szklanka
cytryna 1
drożdże 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: kwas chlebowy

Chleb, podsuszamy w piekarniku, nastepnie zalewamy ok 5 l goracej wody i czekamy, az nam ostygnie. Dodajemy drozdze i cukier i odtswaimy na 12 godzin. Nastepnie przecedzamy, dodajemy rodzynki, kawalki cytryny , rozlewamy do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 24.06.2012 10:33
musze spróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak