Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem-ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1 szt
masło 50 g
sól, pieprz do smaku
gałka muszkatałowa do smaku
kostka warzywna 1 szt.
śmietana do zup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem-ziemniaczana

Cebulę drobno pokroić i zeszklić na złoto na maśle. Dodać drobno pokrojone ziemianki, które należy podsmażyć kilka minut. Zalać całość wodą w takiej ilości by zakryły ziemniaki. Dodać kostkę warzywną, gotować aż ziemniaki będą miękkie. Całość zmiksować, dodać przyprawy, udekorować kleksem ze śmietany.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 28.04.2012 08:58
lubię taką zupkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak