Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa orzechowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy 25 dkg
cukier 1 szklanka
mleko 1 szklanka
margaryna 1 kostka
kwaśna śmietana 120 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Masa orzechowa

Orzechy zmielić i zalać wrzącym mlekiem, wymieszać, odstawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać orzechy, a na końcu śmietanę. Taką masą przekładamy ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 09.08.2011 16:55
super
Iwona51
Iwona51 24.02.2011 00:14
fajna do biszkopta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak