Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z cielęcej wątróbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka cielęca 5 sztuk
słonina 30 dkg
masło 1/2 kostki
śmietana 200 ml
bułka 1 sztuka
mleko 250 ml
jajko 5 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z cielęcej wątróbki

Pokrojoną drobno wątróbkę podsmażyć na maśle razem z posiekaną cebulką, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, wbić jajka. Do zmielonej słoniny wlać śmietanę, wymieszać, dodać przyprawy. Wszystko wymieszać, włożyć do natłuszonych keksówek, piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 12.10.2011 09:05
pycha
Mirka-Ludomila 20.05.2011 08:36
musi być dobry
mala2021 19.04.2011 07:30
spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak