Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w pikantnym sosie porowo-cebulowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 60 dkg
por 1 sztuka
cebula 2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
smalec
mąka 2 łyżki
curry 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w pikantnym sosie porowo-cebulowym

Łopatkę pokroić na kawałki. Posypać kucharkiem, pieprzem, obsmażyć na smalcu. Zalać wodą. Dodać curry, dusić do miękkości. Pod koniec dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pora. Doprawić do smaku, zagęścić mąką, pogotować jeszcze chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 14.12.2011 10:23
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak