Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulinki Agi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 50 dkg
krewetki koktajlowe 40 dkg
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jajko 2 sztuki
sól szczypta
wiórki kokosowe do panierowania
olej do głębokiego smażenia
majonez 1 mały słoik
sok z pomarańczy 1/4 szklanki
czosnek 4 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
wino białe wytrawne 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bulinki Agi

Czosnek przeciskamy przez praskę i starannie mieszamy ze składnikami sosu(majonez,wino sok,zioła),schładzamy w lodówce.Krewetki i mięso kroimy na drobne kawałki i mielimy w maszynce do mięsa.Dodajemy jajka roztrzepane z 1/3 szklanki wody i mąkę ziemniaczaną.Wszystko dokładnie wyrabiamy i doprawiamy do smaku.Formujemy z masy kulki wielkości orzecha włoskiego,obtaczamy je w wiórkach kokosowych i smażymy w głębokim oleju,aż wiórki nabiorą jasnozłotego koloru.Podajemy z przygotowanym sosem i jasnym pieczywem.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 08.02.2012 11:42
super
olkaaa 28.12.2011 09:21
pycha
Goya 19.11.2011 22:05
fajne
Wacław 12.11.2011 17:31
ciekawy przepis !!!
joanna77 18.10.2011 10:03
mniam
Kopiko1983 10.10.2011 20:52
Smaczny pomysł!
Krystyna32 09.04.2011 08:01
extra
Ania67 28.02.2011 22:07
Mniamniuśne
Dorota59 02.02.2011 00:20
niestety to nie dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak