Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz a\'la śródziemnomorski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 4 filety
boczek 20 plastrów
cebula 2-3 szt
pomidory 1 kg
czosnek 4 ząbki
sok z cytryny
oliwa 2 łyżki
olej do smażenia 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz a\'la śródziemnomorski

Rybę dzielimy na porcje, polewamy 1/2 soku z cytryny i odstawiamy na 30 min. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy z czosnkiem na oleju. Do tartej bułki nalewamy łyżkę wody, dodajemy pozostały sok cytrynowy, przyprawę do ryb i pieprz. W żaroodpornym naczyniu układamy warstwę boczku, posolone kawałki ryby, wykładamy tarta bułkę i warstwę boczku. ostatnia warstwa to plasterki pomidorów z solą i pieprzem. Skrapiamy oliwą i zapiekamy ok 40 min. Podajemy skropione oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak