Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuściana sałatka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
ogórek zielony 1 szt
oliwa 6 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kapuściana sałatka

1. Kapustę oczyścić i pokroić.
1. Cebulę, ogórek oraz papryki pokroić w kostkę.
3. Kapustę posolić i odstawić na ok. 30minut, po czym odcisnąć wodę.
4. Odciśniętą kapustę połączyć z resztą posiekanych składników. Doprawić do smaku. Dodać odrobinę cukru i wymieszać z oliwą z oliwek.

Taka sałatka świetnie pasuje do mięsa z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak