Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka zapiekane z kaparami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 9 szt
ząbek czosnku 1-2 szt
śmietana 30% 5-6 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
ser żółty 4 łyżki
masło 2 łyżki
pomidory suszone 2-3 szt
kapary 1 łyżka
tymianek do smaku
oregano do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka zapiekane z kaparami

1. Oczyszczoną dymkę ze szczypiorkiem i pieczarkami drobno pokroić , podsmażyć na rozgrzanym maśle.
2. 8 jajek ugotować na twardo(nie obierać) i ostudzić nie obierać przekroić na połówki. Ze skorupek wyjąć żółtka i białka i drobno posiekać. Połączyć z pieczarkami. Dodać surowe jajka kremową śmietanę , bułkę tartą , starty żółty ser , posiekane kapary,. Doprawić czosnkiem ,solą i pieprzem. Farsz wymieszać i nałożyć do skorupek . Zapiekać w temp 200 C przez 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak