Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 700 g
pieczarki 200 g
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
por kawałek
olej do smażenia 2 łyżki
sól
pieprz
chilli
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska

Do mięsa jak na kotlety mielone dodać namoczoną bułkę i zeszklona cebulę, jajo,pieprz, chilli, sól i przyprawę. Wyrobić. Zrobić farsz - pieczarki pokrojone, marchewka starta, cebula posiekana i por - podsmażyć na oleju. Farsz wyłożyć na mięsie,zwinąć,otoczyć tarta bułką, dać na blachę i piec ok 1 godz.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.07.2012 08:13
pyszna
edyta44 02.07.2012 11:00
smaczne
cukiereczek 18.06.2012 10:49
pyszna
kasienka23 21.04.2012 16:17
pyszne danie
pigila
pigila 12.11.2011 20:38
super
Agnik 14.06.2011 20:48
super
marcia71 02.05.2011 00:35
fajny przepis
rzenia15 09.03.2011 15:50
bardzo lubię
Agnieszka_B 04.02.2011 07:51
Wygląda rewelacyjnie i pewnie jest smaczna zarówno na ciepło, jak i na zimno:)
mehia 02.02.2011 18:35
apetyczna :)
agnieszka214 02.02.2011 14:10
smaczne
Jolanta41 02.02.2011 11:05
Taka pieczeń dobra też na zimno z razowym chlebem i keczupem!
aginaa 02.02.2011 10:49
na pewno jest bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak