Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 4 szt.
szynka 10 dag
cebula 1 szt.
masło 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
szczypiorek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica

Wędlinkę pokroić w kostkę. Cebulkę obrać, drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany tłuszcz na patelnię razem z szynką. Smażyć aż cebulka się ładnie zeszkli. Jajka umyć, wbić na patelnię do reszty składników, posolić, popieprzyć. Smażyć na niewielkim ogniu, ciągle mieszając drewnianą łyżką.
Gdy jajka się zetną, wyłożyć jajecznicę na kromki pieczywa, posypać obficie posiekanym szczypiorem. Można polać jeszcze ketchupem:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 03.02.2011 06:27
smaczne śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak