Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 szt
przyprawy do smaku
schab bez kości 40 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

1. Schab myjemy, oczyszczamy z błon
2. Gotujemy w wywarze warzywnym ( uważać żeby nie zagotować za bardzo, niech tylko mruga będzie bardziej klarowny), doprawionym
3. gdy mięso będzie ugotowane wyjmujemy i czekamy aż ostygnie
4. wystudzone mięso kroimy w plastry
5. wywar przecedzamy najpierw przez sitko lub pieluchę aby został sam płyn
6. Płyn z wywaru przelewamy przez filtr aby był klarowny
7. Do płynu dodajemy rozpuszczoną żelatynę
8. na półmiskach układamy plastry schabu i zalewamy ostrożnie wywarem
9. odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak