Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki w chrupiącym bekonie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniki 0,5 kg
boczek wędzony 15 dag
mąka 3 łyżki
papryka mielona do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki w chrupiącym bekonie

Ziemniaki obrać, ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Odcedzić, oprószyć mąką. Boczek pokroić w plastry. Każdy ziemniak owinąć plastrem boczku, spiąć wykałaczką, oprószyć papryką. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 12.02.2014 21:08
przesmaczne ziemniaczki
Katarzyna59 25.10.2013 17:37
apetyczne ziemniaczki
IlonaAlbertos 15.10.2013 11:11
Apetyczne są takie ziemniaczki.
gacopierz23 28.10.2012 14:50
mój mąż jest zachwycony
Wafelek2601 12.03.2012 22:00
rewelacja
Zoso 24.06.2011 22:01
wyglądają bosko
jeta72 31.05.2011 09:14
super;)
Ania67 12.04.2011 10:45
wyglądają rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak