Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1
wafle kwadratowe 2
galaretka agrestowa 1
herbatniki 3
rodzynki 1
cukier pół szklanki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Cukier, margarynę i kakao zagotować w garnku. Dodać pokruszone drobno herbatniki (najlepiej pokruszą się wałkiem do ciasta), rodzynki, cukier waniliowy i rozpuszczoną w 1-szklance wody galaretkę. Trzymać na małym ogniu aż masa zgęstnieje. Ciągle mieszać, aby się nie przypaliło. Masę podzilić na połowę i posmarować wafle. Banany obrać i odkroić końce. Ułożyć po 2 banany na brzegu każdego wafla i zawinąć jak roladę. Na wierzch polać polewę i dowolnie udekorować.
POLEWA:
1/4 kostki margaryny rozpuścić (nie gotować) w miseczce ubić 1 jajko (małe). Do jajka dodać 3 łyżki cukru pudru i 3 łyżki kakao. Do wymieszanej masy wlać margarynę i dokładnie połączyć. Zuzyć zaraz po przygotowaniu, ponieważ bardzo szybko krzepnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 02.09.2010 16:45
do wypróbowania:)
Maryś1 01.09.2010 22:40
super
loren83
loren83 02.08.2010 14:04
Lubię bananowiec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak