Bananowiec

Bananowiec

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1
  • wafle kwadratowe

    2
  • galaretka agrestowa

    1
  • herbatniki

    3
  • rodzynki

    1
  • cukier

    pół szklanki
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier, margarynę i kakao zagotować w garnku. Dodać pokruszone drobno herbatniki (najlepiej pokruszą się wałkiem do ciasta), rodzynki, cukier waniliowy i rozpuszczoną w 1-szklance wody galaretkę. Trzymać na małym ogniu aż masa zgęstnieje. Ciągle mieszać, aby się nie przypaliło. Masę podzilić na połowę i posmarować wafle. Banany obrać i odkroić końce. Ułożyć po 2 banany na brzegu każdego wafla i zawinąć jak roladę. Na wierzch polać polewę i dowolnie udekorować.
POLEWA:
1/4 kostki margaryny rozpuścić (nie gotować) w miseczce ubić 1 jajko (małe). Do jajka dodać 3 łyżki cukru pudru i 3 łyżki kakao. Do wymieszanej masy wlać margarynę i dokładnie połączyć. Zuzyć zaraz po przygotowaniu, ponieważ bardzo szybko krzepnie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

02.09.2010 16:45
do wypróbowania:)

Maryś1

01.09.2010 22:40
super

loren83

02.08.2010 14:04
Lubię bananowiec

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat