Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki Zapiekane z grzybami i jajami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
jaja 4 sztuki
grzyby suszone 3 dag
cebula 2 sztuki
tłuszcz do formy
śmietana 1/8 litr
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki Zapiekane z grzybami i jajami

Ziemniaki ugotować z łupinach, następnie obrać, pokroić w talarki. Grzyby suszone namoczyć. Pokrojoną cebulkę przysmażyć na tłuszczu. Wysmarować rondel tłuszczem i układać warstwami ziemniaki, grzyby, jaja, cebulę. Całość nakryć ziemniakami. Wymieszać śmietanę z wywarem z grzybów i przyprawami, a następnie zalać nią ziemniaki. Zapiec w piekarniku. Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak