Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekany gulasz z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 500 gram
ryż 200 gram
cebula 1 szt
ser 100 gram
czosnek 3 zabki
śmietana 100 ml
rozmaryn
olej

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekany gulasz z indyka

Pierś umyc i pokroic w kostke. Opruszyc sola i pieprzem, dodac ziola i marynaowac przez ok 2 godziny w lodowce. Podsmazyc na rozgrzanym oleju. Gdy mieso bedzie zarumienione dodac posiekana cebule i czosnek zalac 100ml smietany i duscic przez kwadrans. Ugotowany ryz wlozyc do naczynia. Prykryc ryż mięsem, zetrzec ser i wstawic do piekarnika na 10 minut do czasu rozpuszczenia sera. Podawac z bagietka i salatka ze swiezych warzyw

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 28.08.2011 16:24
dobre
agata1722
agata1722 22.02.2011 12:56
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak