Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki z roszponka, sałatka jajeczna i brązowymi pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Chleb wiejski 4 kromki
roszponka
masło
majonez
Musztarda rosyjska Prymat
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Szczypiorek cienki
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki z roszponka, sałatka jajeczna i brązowymi pieczarkami

PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki (chestnut mushrooms) opłukać, pokroić na plasterki. Poddusić na patelni przez ok. 10 min z dodatkiem łyżeczki masła. Doprawić solą i pieprzem. Jaja posiekać widelcem, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku (można zaostrzyć smak musztardą rosyjską)*. Chleb smarować z obu stron. Przełożyć roszponką, sałatką jajeczną, dodać plasterki grzybów. Posypać drobno posiekanym szczypiorkiem i cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 25.05.2014 23:55
Fajne śniadanie :-)
Ewa104 23.01.2012 07:02
Super smaczny i pożywny \"piętrowiec\"-kanapka.
agata1722
agata1722 02.01.2012 17:17
lubie takie kNpki a nie tylko wędlina-nuda
PaniMISIOWA 15.12.2011 10:25
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak