Komfitura z marchwi

Komfitura z marchwi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    0,5 kg
  • cukier

    75 dag
  • cytryna

    3 szt.
  • woda

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew pokroić w cienkie paski(rdzień odrzycić)Zalać wodą i zagotować.Odcedzić przez sito ułorzyć marchew na patelni i smażyć 20min. na wolnym ogniu . osobno zrobić syrop z cukru i szklanki wody,wycisnąć sok z cytryn i posiekać ich skórkę. Dodać syrop do smażącej się marchwi i czekać aż się zagotuje. Ostudzone komfitury przechowywać w słoiczkach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat