Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w oliwie z oliwek

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
jabłka 1 sztuka
oliwa 5 łyżek
ocet winny 3 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
śledzie 6 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w oliwie z oliwek

Śledzie wymoczyć i odcisnąć. Cebulę pokroić w kostkę i oprószyć solą. Zalać oliwą, dodać ocet i pokrojone jabłko. Śledzie pokroić, zalać oliwą z dodatkami, przykryć. Odstawić na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 22.08.2011 08:48
fajny taki śledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak