Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jajkiem, zielonym groszkiem i dymką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 150 g
jaja 3 szt.
olej 2 łyżki
czosnek ząbki 2 szt.
cebula 4 szt.
groszek zielony 125 g
sos sojowy 1 łyżka
sól 1 szczypta
sezam 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jajkiem, zielonym groszkiem i dymką

Ryż gotowac 12-15 min, odcedzic, dobrze opłukac zimną wodą i ponownie odcedzic. Roztrzepane jajka wlać na patelnię i smażyc na małym ogniu delikatnie mieszając.W woku rozgrzać olej, wrzucić czosnek, dymkę groszek i lekko podsmażyć przez 2-3 min. Dodać ryż i wymieszać. Dodać jajka, sos sojowy, sól, wszystko dobrze wymieszać i jeszcze chwilkę około 2 minut podsmażyć. Włożyć na miseczki, posypać pokrojoną w piórka dymką i sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 18.08.2011 22:25
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak