Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie własnym z marchewką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
cebula 1 szt
przyprawa gyros 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
kolendra szczypta
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
wieprzowina 700 (szynka)

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie własnym z marchewką

Mięso pokroić w plastry i rozbić młotkiem, posolić lekko.
Rozgrzać tłuszcz i przyrumienić szybko wszystkie plastry na ostrym ogniu. Marchewkę pokroić w kawałki i potem wzdłuż na plasterki, cebulę w pół talarki i przyrumienić na tym samym tłuszczu. Na dnie naczynia do duszenia włożyć marchewkę na wierzch mięso i przyrumienioną cebulę.. Posypać przyprawami, patelnię po smażeniu mięsa przelać gorącą wodą i razem z tłuszczem wlać do naczynia z warzywami i mięsem. Przykryć i dusić ok 20 mi. Podać z ryżem i papryką konserwową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 07.02.2011 19:46
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak