zupa ze szparagów

zupa ze szparagów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z mięsa i warzyw

    6 szklanek
  • szparagi

    50 dag
  • mąka

    3 dag
  • śmietana

    12 dag
  • masło

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi umyć i pokroić na kawałki odkładając łepki. Pokrojone szparagi ugotować w części wywaru i przetrzeć przez sito. Na pozostałym wywarze ugotować łepki szparagów. Połączyć oba wywary zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną i zagotować. doprawić do smaku. Dodać masło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat