Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z boczkiem wędzonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 50 dkg
cebula 1 sztuka
czosnek 5 ząbków
pieprz do smaku
sól do smaku
tłuszcz do smażenia
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
boczek wędzony 20 surowy
kajzerka 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z boczkiem wędzonym

WIeprzowinę, boczek, czosnek i cebulę zmielić. Kajzerkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do mięsa. Dodać jajko i przyprawy. Wyrobić masę, formować małe kulki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oliwie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 20.10.2011 19:18
fajny przepis
Seba 20.08.2011 16:28
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak