Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka i papryki suszonej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
pieprz
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 sczypta
papryka czerwona
mąka 3 łyżki
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
bulion 1 kostka
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka i papryki suszonej

Mięso kroimy w kostkę i doprawiamy : pieprzem czosnkowym, papryką słodką i przyprawą do potraw mięsnych. Odstawiamy na około 40 minut aby mięso przeszło przyprawami. Po tym czasie w brytfannie nagrzewamy 2 łyżki oleju rzepakowego i smażymy mięso na złoty kolor z każdej strony. Zalewamy wodą tak aby przykryć mięso. Dodajemy suszoną paprykę słodką w płatkach ( 1-2 łyżeczki). Doprawiamy Ziarenkami smaku i do wrzącej wody z gulaszem wrzucamy kostkę paprykową.

Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie i kruche. Po tym czasie w osobnej miseczce mieszamy mąkę z zimną wodą i dodajemy do gulaszu ciągle mieszając, tak aby uzyskać konsystencję śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 07.03.2012 08:15
wygląda apetycznie
Goya 07.02.2012 14:42
mniam
Goya 07.02.2012 14:42
mniam
Jolanta40 15.11.2011 22:09
dziękuję
Magdalena67 13.11.2011 19:03
Ładny kolor
Jolanta40 14.07.2011 08:58
banditka - tak, w nowym :))
kotlet 12.07.2011 23:39
apetycznie wygląda
cukiereczek 01.03.2011 10:08
pyszny
misia53 13.02.2011 18:07
Jaki ładny intensywny kolor....
banditka 07.02.2011 20:44
Jolu chyba w nowym talerzyku ;)
kotlet 02.02.2011 23:16
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak