sok z czarnej porzeczki

sok z czarnej porzeczki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    3 litry
  • porzeczki

    3 kilogramy
  • liście wiśni

    400 sztuk
  • cukier

    3 kilogramy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście i porzeczkę gotować 15 min. porzeczka (powinna się rozgotować, a liście powinny puścić aromat)na dość dużym ogniu. Następnie przecedzić przez sito i zagotować razem z cukrem. Sok mażna rozlewać do butelek i przechowywać w nienasłonecznionym miejscu nawet rok.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat