Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zzupa z grzybowo-ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 l
kurki 40 dag
ziemniaki 40 dag
włoszczyzna 1 pęczek
mąka 1 1/2 łyżka
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Zzupa z grzybowo-ziemniaczana

Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle, dodajemy kurki, całość dusimy około 20 minut. Włoszczyznę ścieramy na tarce o grubych oczkach i gotujemy w bulionie, dodajemy grzyby, cebulę pokrojone w kostkę ziemniaki, doprawiamy. Zaprawiamy zupę śmietaną wymieszaną z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 18.12.2010 09:19
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak