Zzieleniałe pomidorki cherry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidorki cherry

    10 szt
  • awokado

    1/2 szt
  • sałata czerwona strzępiasta

    kilka liści
  • sól

  • pieprz

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę dokładnie płuczemy i osuszamy. Z dojrzałej połówki awokado wyciągamy pestkę. Miąższ awokado wydrążamy łyżeczką, jak najmocniej go przy tym rozdrabniając. Doprawiamy sokiem z cytryny, odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Pomidorki myjemy, odcinamy "kapelusiki", wydrążamy miąższ i napełniamy pastą z awokado. Nadziane pomidorki układamy na sałacie, rozłożonej na półmisku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Melania 30.08.2013 17:12
Wspaniała przekąska :)
Sroczka 20.04.2012 13:04
Bardzo apetycznie wyglądają. Ciekawy przepis.
[email protected] 24.02.2012 15:09
extra
ajres 18.02.2012 21:58
pyszniutkie
Mariusz10 16.02.2012 22:32
fajny kolorek
MAR3STA 13.02.2012 19:46
ekstra!
Agnieszka_B 10.02.2012 14:56
Piękny zielony kolor...
anna186 10.02.2012 10:45
slicznie wyglada
pacpaw 09.02.2012 19:59
ma się fantazję :o)
iziona 09.02.2012 08:51
Bardzo pomysłowe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat