Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żywa sałatka

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 7-8 dag
pomidorki truskawkowe 15 dag
ryż basmati 1/2 woreczka
łosoś wędzony plastry 10 dag
ser żółty 2 plaster
suszone pomidory w płatkach 1/2 łyżeczka
oliwa 4-5 łyżka
kawior 1 z wodorostów

Przepis i sposób przygotowania na: Żywa sałatka

Kroki postępowania

1
Opłukaną i osuszoną rukolę rozkładamy w szerokim półmisku, skrapiamy oliwą z oliwek. Układamy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe
Krok 1 - Żywa sałatka foto
2
oraz pokrojonego w cienkie paski i lekko zwiniętego łososia. Z ryżu formujemy około 14-15 kuleczek, którym dorabiamy oczy z kawioru, a usta z płatków suszonych pomidorów.
Krok 2 - Żywa sałatka foto
3
Sałatkę dekorujemy ryżowymi ludzikami i serduszkami wyciętymi z sera żółtego. Możemy ją doprawić odrobiną soli i pieprzu.
Krok 3 - Żywa sałatka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 15.10.2012 23:29
szkoda jeść takie fajne gębusie
Beata61 15.10.2012 22:16
śliczna, maluchy będą zachwycone :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak