zypa z kalafiora i kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak kości

    1 kg
  • marchewka

    2 szt
  • kartofle

    6 szt
  • kalafior

    200 gram
  • kapusta biała

    200 gram
  • seler1

    10 gram
  • sól

  • vwgeta

  • majeranek

  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kości z kurczaczka myjemy i wkładamy go gotującej się wody , marchewkę i seler obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Kartofle obieramy i kroimy w kostkę, Kapustę siekamy w drobne paseczki a kalafiora dzielimy na drobne części.Gdy mięsko się podgotuje dodajemy kartofelki , marchewkę i seler.Po 20min dodajemy kalafior i kapustę .Solimy do smaku , wegete i majeranek na koniec dodajemy do smaku śmietany całość mieszamy i gotujemy ok 5 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 16.05.2012 19:39
pyszna zupka
teresa18 01.02.2012 16:11
lubię zupki
IKrakowianka 01.02.2012 00:05
wygl?da super
RenataZ-et 25.01.2012 10:59
pyszna zupka
Seba 23.01.2012 12:50
smaczna
treonina 21.01.2012 14:24
zupa kalafiorowa zawsze ma taki intensywny smak :-) super!
Emilia22 21.01.2012 13:44
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat