Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zypa z kalafiora i kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak kości 1 kg
marchewka 2 szt
kartofle 6 szt
kalafior 200 gram
kapusta biała 200 gram
seler1 10 gram
sól
vwgeta
majeranek
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: zypa z kalafiora i kapusty

Kości z kurczaczka myjemy i wkładamy go gotującej się wody , marchewkę i seler obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Kartofle obieramy i kroimy w kostkę, Kapustę siekamy w drobne paseczki a kalafiora dzielimy na drobne części.Gdy mięsko się podgotuje dodajemy kartofelki , marchewkę i seler.Po 20min dodajemy kalafior i kapustę .Solimy do smaku , wegete i majeranek na koniec dodajemy do smaku śmietany całość mieszamy i gotujemy ok 5 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 16.05.2012 19:39
pyszna zupka
teresa18 01.02.2012 16:11
lubię zupki
IKrakowianka 01.02.2012 00:05
wygl?da super
RenataZ-et 25.01.2012 10:59
pyszna zupka
Seba 23.01.2012 12:50
smaczna
treonina 21.01.2012 14:24
zupa kalafiorowa zawsze ma taki intensywny smak :-) super!
Emilia22 21.01.2012 13:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak