Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zylc ze śledzia

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 4 szt
ogórki konserwowe 2 szt
Zalewa: według potrzeb
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
wywar warzywny do galaretki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 1 szt
pieprz do smaku

Porada

Podana w składnikach zalewa, to zalewa z ogórków konserwowych. Zalewy i wywaru dodajemy odpowiednio tyle ile przypada na ilość żelatyny podane na opakowaniu

Przepis i sposób przygotowania na: Zylc ze śledzia

Śledzie moczymy w wodzie kilka godzin. Następnie opłukane płaty gotujemy około 15 minut w wywarze z liściem laurowowym, zielem angielskim i pieprzem młotkowanym. Śledzia kroimy na mniejsze kawałki, a wywar przecedzamy przez sitko.Do wywaru dodajemy zalewę z ogórków i rozrabiamy z żelatyną. Do miseczek układamy pokrojone ogórki i śledzie zalewamy żelatyną do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 08.12.2016 23:13
Do przepisu wkradł się chochlik. Już poprawiłam. Dziękuję za czujność :)
halina17 08.12.2016 20:32
dobry śledź
anemon 08.12.2016 17:38
W którym momencie dodajesz gałkę muszkatołową i czy na prawdę aż tak dużą ilość? Bardzo ciekawy przepis.
Futka 08.12.2016 13:29
Ale pyszności! :)
Wafelek2601 08.12.2016 13:21
Bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak