Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żydowskie krokieciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 torebki
orzechy włoskie 5 dag
cebula 1 sz
jajko 1 szt
masło 3 łyżki
mleko 220 ml
cytryna 1 sztuka
mąka pszenna 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
chili

Przepis i sposób przygotowania na: żydowskie krokieciki

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny, odsączyć i studzić. Tłuszcz rozpuścić, dodać przesianą mąkę i chili i sól, wymieszać wlać mleko i gotować do monumentu aż powstanie gęsty sos. Dodać startą na drobnych oczkach cebulę, wymieszać i ostudzić. Dodać zimny ryż i posiekane orzechy, dokładnie wymieszać. Wstawić na pól godziny do lodówki.
Krok 1 - żydowskie krokieciki foto
2
Po wyjęciu z lodówki formować małe kuleczki, obtaczać w bułce tartej, maczać w ubitym jajku i jeszcze raz obtoczyć w bułce tartej.
Krok 2 - żydowskie krokieciki foto
3
Smażyć na rozgrzanym ogniu na złoty kolor.
Krok 3 - żydowskie krokieciki foto
4
Podawać z naturalnym jogurtem.
Krok 4 - żydowskie krokieciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 05.09.2012 15:23
Smaczne
Kasia47 06.07.2012 23:15
Super propozycja!
jozefinach 28.05.2012 17:30
Uwielbiam kotlety bez mięsa.
malcik111 21.05.2012 20:43
ciesze się, że się podoba
Justyna28 21.05.2012 20:32
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak