Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
obranego i pokrojonego w grube słupki melona miodowego
1/2 sztuki -
obranego i pokrojonego w grube słupki pomarańczowego melona
1/2 sztuki -
filetowane i podzielone na cząstki pomarańcze
2 sztuki -
sałaty rzymskiej
1 główka -
kiełków słonecznika
100 g -
czerwonego octu winnego
2 łyżki -
Pieprz czarny Prymat w młynku
- - -
sól
- - -
mięta posiekana
1 czubata łyżka -
grejpfrut
kilka szt. filetowane i podzielone na -
olej z pestek winogron
5 łyżek -
filet z indyka pieczony lub wędzony
200 pokrojony w grube słupki
Sposób przygotowania
2. Sałatę delikatnie opłukać pod bieżącą wodą, namoczyć w wodzie z kilkoma kostkami lodu. Po odsączeniu wody delikatnie porwać na małe kawałki i wymieszać z pokrojonymi owocami. Wyłożyć na talerze, polać sosem i na sałatce ułożyć pokrojonego wędzonego indyka.
Komentarze (112)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (102)