Życie od kuchni: Sałatka z wędzonym indykiem i owocami południowymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • obranego i pokrojonego w grube słupki melona miodowego

    1/2 sztuki
  • obranego i pokrojonego w grube słupki pomarańczowego melona

    1/2 sztuki
  • filetowane i podzielone na cząstki pomarańcze

    2 sztuki
  • sałaty rzymskiej

    1 główka
  • kiełków słonecznika

    100 g
  • czerwonego octu winnego

    2 łyżki
  • świeżo mielony czarny pieprz do smaku

    - -
  • sól

    - -
  • drobno posiekanej mięty

    1 czubata łyżka
  • grejpfrut

    kilka szt. filetowane i podzielone na
  • olej z pestek winogron

    5 łyżek
  • filet z indyka pieczony lub wędzony

    200 pokrojony w grube słupki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Sporządzić sos mieszając wszystkie jego składniki.

2. Sałatę delikatnie opłukać pod bieżącą wodą, namoczyć w wodzie z kilkoma kostkami lodu. Po odsączeniu wody delikatnie porwać na małe kawałki i wymieszać z pokrojonymi owocami. Wyłożyć na talerze, polać sosem i na sałatce ułożyć pokrojonego wędzonego indyka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (112)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa36 09.09.2012 23:41
super
Pani Domu 04.06.2012 19:16
świetny przepis
Pani Domu 04.06.2012 19:16
świetny przepis
krokodyl 05.02.2012 07:44
ciekawa
jeanette_v 03.02.2012 15:07
Spróbuję w weekend, może uda mi się...
zuzanna_z 24.01.2012 10:54
fajne
novita26 22.01.2012 09:54
super
novita26 22.01.2012 09:54
super
novita26 22.01.2012 09:54
super
artur7 14.01.2012 16:13
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat