Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zwykły gulasz mięsny

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
cebula 2 szt
mąka pszenna 2 łyżki
sól 1 1/2 łyżeczki
smalec 1-2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zwykły gulasz mięsny

Mięso pokroić w kawałki, posolić niech chwilę poleży. Otoczyć w mące i zrumienić na tłuszczu. Ułożyć na rondlu, dodać wody tak aby mięso było przykryte, dodać liść laurowy, pokrojoną drobno cebulę, przykryć i dusić do miękkości. Doprawić śmietaną oraz solą i pieprzem. Sos nie powinien być gęsty. Podawać do klusek śląskich, ziemniaków, kaszy oraz makaronów. Smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 09.03.2014 14:06
gulasz z makaronem, nigdy nie jadlam
Dorian 17.02.2014 19:55
zwykly, ale pyszny
pestka 24.12.2013 00:56
bardzo smaczny
Danka 15.12.2013 14:42
najprostszy, najlepszy
IwonaKa 22.11.2013 00:14
bardzo lubię taki gulasz
gosia1988 16.11.2013 20:58
lubię takie dania
Bernadeta1 16.11.2013 00:49
bardzo smaczny taki gulasz
msmors 12.11.2013 07:42
pyszny gulasz
Róża1 11.11.2013 21:52
smaczny ten gulasz u Ciebie:-)
ONY_za_kare 11.11.2013 12:45
prosty a smaczny :)
fotoviderek 11.11.2013 09:24
Zwykły, a jaki smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak