Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zwyczajny filet drobiowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
jajko 2 sztuki
bułki pszenne czerstwe 2 sztuki
mąka pszenna 4 łyżki
sól do smaku
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zwyczajny filet drobiowy

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym dzielimy na kotlety ,rozbijamy delikatnie ,oprószamy przyprawą do kurczaka z każdej strony Mąkę wysypać na talerz i panierować w niej a następnie ,jajka roztrzepać na talerzu głębokim z solą i pieprzem i maczać kotlety.
Krok 1 - Zwyczajny filet drobiowy foto
2
Bułkę pszenną zetrzeć na tarce na miałko i na koniec panierować w bułce.
Krok 2 - Zwyczajny filet drobiowy foto
3
Następnie smażyć na oleju aż będą miękkie.
Krok 3 - Zwyczajny filet drobiowy foto
4
Ja robię zawsze we własnoręcznie startej bułce pszennej bo czasami te ze sklepu gotowe z bułką nie mają wcale nic wspólnego!
Krok 4 - Zwyczajny filet drobiowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 11.04.2013 23:43
zwyczajni, niezwyczajni:)
babajaga1969 10.04.2013 11:58
klasyka zawsze jest pyszna :)
Konczi 10.04.2013 09:44
zwyczajny ale jaki smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak