Zwyczajny filet drobiowy

Zwyczajny filet drobiowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka podwójny

    1 sztuka
  • jajko

    2 sztuki
  • bułki pszenne czerstwe

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    szczypta
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zwyczajny filet drobiowy

Kroki postępowania

Krok 1 - Zwyczajny filet drobiowy foto
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym dzielimy na kotlety ,rozbijamy delikatnie ,oprószamy przyprawą do kurczaka z każdej strony Mąkę wysypać na talerz i panierować w niej a następnie ,jajka roztrzepać na talerzu głębokim z solą i pieprzem i maczać kotlety.
Krok 2 - Zwyczajny filet drobiowy foto
Bułkę pszenną zetrzeć na tarce na miałko i na koniec panierować w bułce.
Krok 3 - Zwyczajny filet drobiowy foto
Następnie smażyć na oleju aż będą miękkie.
Krok 4 - Zwyczajny filet drobiowy foto
Ja robię zawsze we własnoręcznie startej bułce pszennej bo czasami te ze sklepu gotowe z bułką nie mają wcale nic wspólnego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

jasiek 11.04.2013 23:43
zwyczajni, niezwyczajni:)
babajaga1969 10.04.2013 11:58
klasyka zawsze jest pyszna :)
Konczi 10.04.2013 09:44
zwyczajny ale jaki smaczny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat