Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zwijane tosty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb tostowy
ser żółty
szynka
oregano
masło
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Zwijane tosty

Z kromek tostowych odkroić brzegi; rozwałkować cienko z obydwu stron; lekko posmarować masłem; ułożyć plasterek sera i kawałek szynki, posypać oregano. Zwinąć w rulonik, przebić wykałaczką. Zapiekać w termoobiegu, 200 stopni ok 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika, wyjąć wykałaczki. Tosty są chrupkie, a serek rozpływa się :) Podawać z ketchupem, sałatką z pomidorów itp

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aida 09.09.2013 12:07
tak myślę, że można by je jeszcze z wierzchu masełkiem potraktować to wtedy miałyby rumiany kolor...
Pyszota 09.09.2013 12:04
Wyglądają bardzo kusząco :)
Jusiaa 09.09.2013 10:48
super pomysł :)
Kuchenka 09.09.2013 10:46
fajne tosty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak