Żurek z żeberkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    0,5 kg
  • cebula

    1 szt
  • czosnek ząbki

    3 szt
  • zakwas na żur

    2 szklanki
  • mąka

    1,5 łyżki
  • liść laurowy

    1 szt
  • śmietana

    200 ml
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • zielenina

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć, pokroić na części, włożyć do garnka, zalać 2 szklankami wody, osolić, dodać liść laurowy i gotować do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie wlać zakwas na żur, dodać pokrojony czosnek, mąkę połączoną ze śmietaną, wszystko razem zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 02.12.2013 14:37
Musi być smaczny.
adam1f 31.08.2012 05:54
dobry
caralajna 04.08.2012 08:21
pyszna zupa
zuzanna_z 12.07.2012 12:24
muszę spróbować na żebrkach nigdy nie robiłam
romanrafal 29.06.2012 17:02
super
Wafelek2601 19.09.2011 09:44
pyyszny
Juleczka20 27.08.2011 11:51
uwielbiam
Anna141 06.04.2011 11:01
pycha
Anita21 25.10.2010 19:44
jak artystycznie udekorowany
Margo1 01.09.2010 16:46
I na dodatek z żeberkami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat