Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z suszonymi grzybami i ziemniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 50 dkg
włoszczyzna 1 pęczek
grzyby suszone 2 dkg
czosnek 3 ząbk
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
kostka rosołowa 1 grzybowa
zakwas na żur 1/2 litra
ziemniaki 6 sztuk
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z suszonymi grzybami i ziemniakami

Grzyby zalać ciepłą wodą i pozostawić tak na noc. Umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Mięso umyć i zalać zimną wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pokrojony czosnek, kostkę grzybową. Dodać włoszczyznę i grzyby. Gotować pod przykryciem do miękkości. Na koniec wlać zakwas na żurek, zagotować. Podawać z osobno ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 25.06.2017 20:20
smaczna ta zupa :)
katarzynka455 04.04.2017 09:32
Pyszna zupka:)
gosia56 04.04.2017 08:50
na pewno smaczny ;)
Mati13 03.04.2017 15:36
u mnie taki tylko na wigilie, uwielbiam :)
w mojej kuchni 03.04.2017 12:22
same pyszności do zjedzenia
agaK. 03.04.2017 12:19
Oj, zjadła bym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak