Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z podgrzybkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe kawałek
żurek śląski 1 szkl
podgrzybki 20 dkg
sól
pieprz
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z podgrzybkami

Żeberka wieprzowe bardzo dokładnie myjemy, a następnie przekładamy do garnka. Wlewamy wodę i zagotowujemy. Dodajemy umyte grzyby i gotujemy do miękkości. Gotowy wywar zalewamy żurkiem i doprawiamy do smaku. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Wykładamy na talerz, zalewamy żurkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.02.2014 20:41
Smakowity żur.
adelajda 03.10.2013 08:11
smaczna zupka :)
Dorian 12.07.2013 14:31
pyszny zurek
Seba 18.06.2013 16:48
uwielbiam taki żurek
Wacław 06.06.2013 10:28
hmm,wspaniały,uwielbiam taki żurek !
uqash24 01.11.2012 11:43
brzmi pysznie
olkaaa 01.11.2012 09:45
będę musiała spróbować
kate.500 17.10.2012 19:22
pycha
caralajna 17.10.2012 10:35
ciekawa zupa
RenataZ-et 16.10.2012 15:15
najlepszy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak