Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
kiełbasa 1 laska
ziemniaki 5 sztuk
żurek 1 opakowanie
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z pieczarkami

Pieczarki umyć, posiekać w plastry i wrzucić do garnka. Zalać wodą i gotować do miękkości. Dodać pokrojoną w paski pietruszkę i marchewkę, oraz cebulę. Ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę, dodać do żurku. Kiełbasę także pokroić na plastry i dodać.
Żurek rozmieszać z wodą. Dodać do gotującej się zupy. Przyprawić solą, pieprzem i kucharkiem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.12.2015 22:17
Pyszny żurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak