Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt
pieczarki 10 szt
kiełbasa ok30 dag
mąka 1 łyżka
cebula 1/2 szt
masło ok2 łyżki
jajko 4 szt
sól
pieprz
żurek śląski 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z pieczarkami

Ziemniaki obrać, umyć, zalać wodą i ugotować. Pieczarki umyć, osączyć i przesmażyć na rozgrzanym maśle razem z cebulą i dodać do ziemniaków. Kiełbasę pokroić i dodać do zupy. Żurek rozprowadzić w niewielkiej ilości zimniej wody razem z mąką. Dodać też majeranek. Zagotować i doprawić do smaku. Jajka ugotować, obrać, pokroić położyć na talerzach i zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MC_S 18.09.2013 08:16
bardzo lubię żurek. pycha. :)
gosia1988 29.05.2013 15:52
świetny żurek
Piotr-21 29.05.2013 14:42
mój ulubiony
Barbara/zuza22_85 29.05.2013 14:29
bardzo dobry
w mojej kuchni 29.05.2013 14:27
żurek pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak