Żurek z klopsikami mięsnymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    2 l
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • ziele angielskie

    3 sz
  • mięso mielone

    40 dkg
  • przyprawy

  • żurek

    0.5 butelka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rosół gotujemy,do wrzącego już wlewamy żurek z butelki i wrzucamy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy. Przyprawiamy tak jak lubimy.
Mięso mielone doprawiamy (jak na zwykłe kotlety mielone) formujemy w kulki i gotujemy we wrzątku z przyprawą do potraw. Podajemy z żurkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 04.10.2016 19:26
takie dania lubię
romanrafal 10.03.2013 12:12
ciekawy sposób podania
Barbara/zuza22_85 25.09.2012 17:46
pyszna zupka
Rafał10 29.08.2012 16:43
ostatni pierwszy raz jadłam klopsiki w zupie i są naprawdę bombowe i zupka syta :D
Sylwia56 22.08.2012 10:26
ciekawe
wiola333 12.08.2012 11:59
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat