Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z klopsikami mięsnymi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 2 l
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 sz
mięso mielone 40 dkg
przyprawy
żurek 0.5 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z klopsikami mięsnymi

Rosół gotujemy,do wrzącego już wlewamy żurek z butelki i wrzucamy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy. Przyprawiamy tak jak lubimy.
Mięso mielone doprawiamy (jak na zwykłe kotlety mielone) formujemy w kulki i gotujemy we wrzątku z przyprawą do potraw. Podajemy z żurkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 04.10.2016 19:26
takie dania lubię
romanrafal
romanrafal 10.03.2013 12:12
ciekawy sposób podania
Barbara/zuza22_85 25.09.2012 17:46
pyszna zupka
Rafał10 29.08.2012 16:43
ostatni pierwszy raz jadłam klopsiki w zupie i są naprawdę bombowe i zupka syta :D
Sylwia56
Sylwia56 22.08.2012 10:26
ciekawe
wiola333 12.08.2012 11:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak