Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻUREK Z KIEŁBASKĄ I JAJKIEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa myśliwska 3 sztuki
śmietana 18 proc 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
majeranek 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 5

Przepis i sposób przygotowania na: ŻUREK Z KIEŁBASKĄ I JAJKIEM

Kiełbasę kroje w kostkę i przesmażam na suchej patelni, aż się tłuszcz wytopi.W
Do garnka wsypuję zupę w proszku którą wcześniej rozrobiłam w małej ilości wody.
Przypraw przyprawami tzn.: sól, pieprzem, majerankiem,dodaj śmietanę. Podaję z 4 łyżkami zasmażonej kiełbasy i dekoruje jajkiem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 03.11.2012 19:12
dobrze smakuję
Magda60 13.10.2012 23:10
moja ulubiona zupa
foczka-ks 24.09.2012 21:19
uwielbiam
Natalia/tubisiek 05.09.2012 20:28
musi być smaczny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak