Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żur biały 500 ml
kiełbasa podwawelska 30 dag
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek 1 ząbek
Majeranek suszony Prymat
sól
cukier
śmietana 18 proc
jajko ugotowane na twardo 2-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z kiełbasą

WYKONANIE:

Do bulionu dodajemy żur,przyprawy, kiełbasę i cebulę kroimy, podsmażamy dodajemy do żuru i gotujemy. Doprawiamy śmietaną ( w razie potrzeby można zaciągnąć zawiesiną z mąki). Doprawiamy do smaku czosnkiem, majerankiem. Podajemy z połówkami jajka.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 21.02.2014 22:40
Na pewno bardzo smaczny, bo domowy, super!
IwonaDD 07.02.2014 20:40
uwielbiam taki domowy żurek
Marlenka.S 05.02.2014 17:36
uwielbiam żurek, Twój wygląda przepysznie
eMMe 05.02.2014 15:57
Mniam, mniam :) Pycha zupka
patryska76 05.02.2014 09:33
Moje smaki... Uwielbiam! ;-)
margaret 05.02.2014 01:55
Lubię żurek:)
bhb8 05.02.2014 00:53
Bardzo lubię tą zupę :)
Noruas 04.02.2014 23:25
Moja ulubiona zupa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak