Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberko 1
kiełbasa podwawelska 1
ziemniaki 6
zakwas 250 ml
czosnek ząbki 3
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z kiełbasą

Żeberko zalewamy 6 szklankami wody i gotujemy na wolnym ogniu wywar z dodatkiem jarzynki, soli i pieprzu. Po 20 minutach gotowania dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki są miękkie dodajemy pokrojoną w talarki kiełbasę oraz w drobne plasterki czosnek, zalewamy całość żurkiem i doprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze chwile i mozna jesc

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 22.01.2014 13:19
ja tez bardzo lubie żurek z białą kiełbasą
erym 21.10.2013 09:13
zurek to polski skarb narodowy
ONY_za_kare 20.09.2013 10:43
smaczne danie
gosia56 14.09.2013 08:39
Ale dawno nie jadłam pycha
Janina 12.09.2013 13:01
Bardzo lubię żurek;)
Krakowianka 12.09.2013 07:41
oj dawno nie jadłam żurku :)
Ada-Gaba 12.09.2013 07:22
bardzo lubimy
sylwia_mc 12.09.2013 07:14
Pyszny żurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak