Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas na żurek 500 ml
kiełbasa 4 szt
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
czosnek 3 ząbki
śmietana 2 łyżki
włoszczyzna 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z kiełbasą

Do garnka dajemy liście laurowe , ziele angielskie , włoszczyznę i kiełbaski przekrojone na pół . Gotujemy . Następnie przecedzamy . Do naszego wywaru dajemy zakwas i dalej gotujemy . Doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę . Podajemy ciepły żur , np z chlebkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 13.03.2013 21:14
pychotka:)
Beata23 13.11.2012 08:15
pychotka
Poison1988 07.11.2012 10:37
kolejna osoba widzę robi mi ochotkę na żurek :D ojjj nie macie litości ;p pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak