Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żur 1/2 l
czosnek 1 ząbek
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z kiełbasą

Boczek pokroić i przesmażyc z cebulą. Do żuru wlać 3/4 l wody dodac czosnek, boczek i gotować 15 minut, przyprawic solą, pieprzem i majerankiem.Lekko podsmazyć pokrojoną w plasterki kiełbasę. Jajka ugotować na twardo, posiekac ułożyc wraz z kiełbasą na talerzach i zalać żurem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 09.04.2011 10:59
nie lubię takiej zupy ale jak ktoś lubi to pewnie smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak