żurek z jajkiem i kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    4 łyżki
  • kiełbasa

    30 dag
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • pieprz do smaku

  • czosnek

    4 ząbki
  • żurek

    1 słoik
  • woda

    2 (z wędzonką)
  • jajko ugotowane na twardo

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę z wędzonką zagotowujemy. Dodajemy żurek, mieszamy do zagotowania. Gotujemy chwilę następnie dajemy śmietane i mieszamy. Do żurku dajemy pokrojony czosnek, mieszamy. PPrzyprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem. Gotujemy jajka. Do talerza dajemy jajka na twardo oraz kiełbasę pokrojoną w kostke. Wszystko zalewamy zurkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 13.06.2013 06:51
bardzo lubię taki żurek
Alex_M 05.03.2013 10:09
uwielbiam zurek :)
Rafał10 23.02.2013 10:22
Mmmm już czuję powoli wielkanoc :)
pestka 21.02.2013 12:10
bardzo dobry obiadek
miki47 17.02.2013 14:48
ja kupuję żurek w szklanych butelkach, sama nie robię bo nie lubię domowego ma taki dziwny posmak którego nie znoszę
miki47 17.02.2013 14:47
pyszny
Kuchareczka2 14.02.2013 12:33
mam na niego ochotę
ewelinapac 14.02.2013 12:23
Żurek uwielbiam ten winki smak, smacznie doprawiony. naprawdę świetny.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat