Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z jajkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 15dag
włoszczyzna
żurek
mąka
śmietana
czosnek
sól, pieprz
Majeranek suszony Prymat
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z jajkami

Do garnka włożyć boczek , pokrojona włoszczyznę zalać 1,5 l. wody ugotować. Wywar przecedzić dodać żurek , pokrojony boczek , roztarty czosnek , sól , przyprawić pieprzem , majerankiem i podajemy z jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 10.08.2011 20:54
pyszne
krzyniu1984 10.09.2010 18:53
musi być smaczny!
Beata73 07.09.2010 17:01
to moja zupa w piątki! pychotka!
RenataZ-et 26.08.2010 14:17
A ja lubię i z jajkiem i z kiełbaską :P
plocia 25.08.2010 22:22
wolę białą kiełbasę do żurka :)
Monika193
Monika193 22.08.2010 08:50
naprawdę najlepsza zupka, mój ulubiony :)
Beata73 12.08.2010 16:17
ja też i sama kiszę!
Margo1 12.08.2010 15:58
lubię ,pyszny jest.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak